BEL ONS DIRECT: +31 (0)85 273 71 66

Aanleggen van een voorgevormde vijver

Hulp nodig bij het aanleggen van uw voorgevormde vijver? In vier eenvoudige stappen helpt Vijverexpress.nl u graag op weg bij het aanleggen van uw vijver.

Stap 1: Het markeren van de omtrek
Plaats de door u gekozen vijver op de gewenste plaats en markeer de omtrek van de vijver aan de uiterste rand met paaltjes. Het diepere naar binnen gelegen gedeelte tekent u op de grond af.Stap 2: Graaf de vorm uit en breng een zandlaag aan

Begin met het uitgraven van het diepste gedeelte en modelleer dan de moeraszones en tenslotte de moerasrand. Het gat voor de vijver moet ca. 10 cm breder en dieper zijn dan de eigenlijke vijvervorm. Dit omdat de vijver later met zand ingespoeld wordt. Verwijder stenen en wortels uit het gat en breng een laat van ca. 10 cm dik aan in het gat. Stamp dit vervolgens goed aan.

Stap 3: Plaats de vijver waterpas & spoel de vijver in

Plaats de voorgevormde vijver in het gat en stel deze waterpas. Een lat die u dwars over de vijver plaatst is hierbij een goed hulpmiddel. Voor het inspoelen dient u de vijver voor 1/3 met water te vullen zodat deze niet naar boven komt drijven.

Als u de vijver horizontaal hebt uitgelijnd, vult u de ruimte tussen het gat en de vijverschaal met scherp zand. Vervolgens spoelt u dit met behulp van de tuinslang met veel water in. Dit zodat de vijver later niet naar een kant kan wegzakken.Stap 4: Vul de vijver met water

Voordat u de vijver vult met de rest van het water kunt u desgewenst planten aanbrengen. Totslot vult u de vijver compleet met water.

Gerelateerde artikelen
Waarom Vijverexpress.nl? Waarom Vijverexpress.nl?